Hoe ziet een trainingsdag eruit?

Je overweegt het Programma voor Zelfontwikkeling. Wat kun je verwachten? Hoe ziet een trainingsdag eruit? In een periode van 3 maanden ontmoeten we elkaar op 6 verspreide dagen. In een kleine groep van 4 deelnemers. In één van onze eigen accommodaties in Lage Zwaluwe of in de polder bij Langeweg. Weg van de stad, en je dagelijkse hectiek. Hier stap je zo de natuur in. En hoor je de vogeltjes fluiten.

Voel je thuis

Dit programma gaat helemaal om en over jou. Wat jou het beste helpt. Trek lekker zittende kleding aan, voel je thuis. Deel wat je wilt delen, schrijf vooral op wat je graag wilt onthouden, laat je meevoeren. De inloop is vanaf 9.15 uur. De trainer wacht je op om je te verwelkomen. Verse koffie en thee staan voor je klaar, net als je schrijfbenodigdheden op tafel bij je eigen comfi-stoel. Om 9.30 uur gaan we aan de slag. In een groep doorgaans gelijkgestemden. Met een zelfde doel voor ogen. Ieder met een eigen verhaal. Het voelt altijd snel vertrouwd.

In de ochtend duiken we de diepte in

We ontrafelen waarom we doen wat we doen. We helpen je bewustzijn te vergroten met verhelderende inzichten. En het wordt je zo ook steeds duidelijker wie je in de kern bent. De trainer neemt je mee in de soms verrassende zaken waarin je grote invloed op jezelf en je innerlijke rust hebt. En hoe je de impact van interne en externe factoren op jou kunt verzachten. We maken tussendoor een wandeling in de natuur. Soms krijg je een opdracht mee, soms kun je het allemaal even laten bezinken. Om daarna met volle focus verder te gaan. 

Een lunch om van te watertanden

Na die eerste twee blokken staat een goed verzorgde lunch voor je klaar. Als een ninja geruisloos op de achtergrond, wordt de lunchtafel voor ons gedekt. Verse quiche, soep, knapperige broodjes, lekkere sapjes en iets zoets toe natuurlijk. Een tafel vol om van te kiezen. Met koffie of thee na.

Koppeling naar actie

In de middag gaan we praktischer aan de slag. Je krijgt handvatten mee om je ook thuis verder te ontwikkelen – de koppeling naar actie zorgt ervoor dat je de kennis doorleeft. Het helpt je naar je gewenste verandering. Niet alleen op het niveau van ‘denken’. We zetten psychofysieke oefeningen in om je zelfvertrouwen te vergroten, je grenzen te leren voelen, rustiger te kunnen blijven. Te landen in je lichaam. Zonder dat je hoeft te sporten.

Bij mooi weer verhuizen we weleens een blok naar buiten, in de besloten tuin, waar we alle privacy hebben. De lunch trouwens ook, onder de parasol. De frisse lucht houdt ons extra scherp. Ook zijn er iedere trainingsdag momenten met ruimte voor stilte. De dagen ronden we ongeveer om 16.30 uur af, zodat je voor de grote verkeersdrukte weer thuis bent. De laatste dag is er de ruimte om langer na te praten met een drankje.

Individuele begeleiding

Vooraf maak je al kennis met de trainer. Om te merken of het met die klik wel goed zit. Dat zit er standaard bij. De trainer hoort graag jouw verhaal, en checkt samen met jou of het programma bij je aansluit. Daarna hoef je pas te beslissen. Je ontvangt dan een overzichtelijke voorbereiding. Zodat je jouw doel goed scherp krijgt. Tussen de dagen in kun je gebruik maken van individuele sessies. Om wat dieper in te gaan op de vertaling van de onderwerpen naar jouw persoonlijke situatie. Of waar je op dat moment tegenaan loopt. De sessies zijn niet verplicht, maar zijn er als je er behoefte aan hebt. Tussen of zelfs na de trainingsdagen.

We hopen dat je zo een beeld hebt

We kunnen ons voorstellen dat je nog vol met vragen zit. Met jouw verhaal in gedachten en waar dit programma jou kan brengen? Een echt gesprek maakt dat al snel duidelijk. Ben je enthousiast? En heb je ruimte? Plan dan die vrijblijvende kennismaking maar in. We spreken je snel!

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt, ben je je steeds meer bewust, en helpen we je zelf die verandering te maken. Gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant