fbpx
 

Hoe ziet een cursusdag eruit?

Hoe ziet een cursusdag eruit?

Stel: je overweegt de cursus persoonlijk leiderschap. Wat kun je verwachten? Hoe ziet een cursusdag eruit? In een periode van drie maanden ontmoeten we elkaar op zes verspreide cursusdagen. In een klein, ontspannen groepje van maximaal zes deelnemers. Altijd op een comfortabele plek, vlakbij de natuur. Waar precies of welke trainer, dat kies je helemaal zelf!

Deel wat je wilt delen

Het motto van iedere cursusdag is: je moet niets. Deze cursus gaat helemaal om en over jou. Trek gemakkelijke kleding aan. Deel wat je wilt delen, schrijf op wat je graag wilt onthouden, en ga aan de slag met de handvatten die bij jou resoneren. 

Kom binnen, alles staat al voor je klaar

De inloop is vanaf 9.15 uur. De trainer verwelkomt je in de sfeervolle en goed verzorgde ruimte, kom binnen, ga lekker zitten. Koffie en thee met iets lekkers staat al voor je klaar, net als je schrijfbenodigdheden. Om 9.30 uur gaan we aan de slag. In een klein groepje van vier tot zes deelnemers, doorgaans gelijkgestemden. Professionals die toe zijn aan verdieping in hun persoonlijke ontwikkeling. In deze kleine setting word je er goed bij gehouden en heb je voldoende ruimte vragen te stellen en jouw ervaringen in te brengen. 

In de korte video hieronder kom je meer te weten over de opbouw in de cursus, in de loop van de dagen.

Je mindset en wie je in de kern bent

In de ochtend gaan we vooral aan de slag met de inhoud, je mindset en wie je in de kern bent. De trainer neemt je mee in de thema’s die het relevantst zijn in de impact die je op jezelf hebt en de impact die anderen op je (kunnen) hebben. We maken tussendoor een wandeling in de natuur, soms met een opdracht, soms om het allemaal even te laten bezinken. Fijne wandelschoenen zijn handig. 

Lekker eten en drinken

Niet geheel onbelangrijk: de lunch is ook altijd goed verzorgd. Vaak kun je van te voren kiezen wat je het lekkerst lijkt. We zorgen voor huisgemaakte traktaties tussendoor, en uiteraard wordt koffie en thee (en water) vers voor je gezet. 

Koppeling naar actie

In de middag gaan we praktischer aan de slag. Je krijgt handvatten mee om ook thuis actief je persoonlijk leiderschap te vergroten – de koppeling naar actie zorgt ervoor dat je de kennis doorleeft. Het helpt je jouw persoonlijke doelen te bereiken. Door juist meer uit je gedachten te gaan en te ervaren met je lichaam. We zetten psychofysieke oefeningen in (leren door te ervaren) om je zelfvertrouwen te vergroten, je grenzen te leren voelen, rustiger te kunnen blijven. Dit is overigens lang niet zo intensief als sporten.

Rond 16.30 uur ronden we af, zodat je voor de grote verkeersdrukte weer thuis bent.

Individuele begeleiding

Het is fijn om vooraf al kennisgemaakt te hebben met de trainer. Dat zit er standaard bij. Net als het intake-formulier en de online module vooraf, zodat je al over jouw cursusdoel aan het denken gezet bent. De trainer neemt je bij de kennismaking ook nog mee in de opbouw van de cursus en over de verschillende niveaus waar we op inzetten. Tussen de cursusdagen in, of na de cursus, kun je gebruik maken van korte individuele sessies met de trainer. Die stem je steeds qua tijd en locatie af met de trainer. Deze sessies ondersteunen je bij de vertaling van de thema’s naar jouw persoonlijke situatie en omstandigheden.

Vraag de brochure aan

Hoe ziet een cursusdag eruit? We hopen dat je zo een beter beeld hebt. Schroom niet om door te vragen, of natuurlijk vrijblijvend de brochure aan te vragen. Pas na de kennismaking hoef je te besluiten je aan te melden voor een cursus.

Voor welke werkgevers?

We werken nauw samen met werkgevers die investeren in duurzame inzetbaarheid. (Misschien wel de beste werkgevers!)

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button