fbpx
 

Hoe bereik je wat je wilt?

Hoe bereik je wat je wilt?

Hoe bereik je wat je wilt? Wanneer je met je hart een keuze hebt gemaakt, en je voelt dat je op de juiste weg zit: is het allerbelangrijkste niet gelijk op te geven. Geef je niet gewonnen bij tegenslagen en teleurstellingen. Er is altijd een manier om waar te maken waar je werkelijk naar verlangt, al weet je van te voren niet hoeveel tijd het gaat kosten, of in welke vorm je dat uiteindelijk gaat ervaren. 

Wat is waardevol voor jou?

Weten en waarderen wat voor jou werkelijk van waarde is, en gaan voor wat jij belangrijk vindt is misschien wel het mooiste wat je voor jezelf kunt doen. Het maakt niet uit wat het is. Als het maar waardevol is voor jou. Of het nu om je werk gaat, of om een project ernaast, een boek schrijven, je familie, een hobby, een sportprestatie, het creëren van een fijne plek, of lekkerder in je vel zitten. 

Uiteraard mag dat variëren of veranderen in verschillende stadia in je leven. Als je er voor jezelf uit bent wat je nu echt wilt, is het handig jezelf de volgende vragen te stellen: Wil ik de moeite doen die het nodig heeft? En heb ik het ervoor over te incasseren wat erbij komt kijken? Als je ‘nee’ antwoordt, is het goed om nog eens te nagaan of datgene wat je wilde bereiken een echt verlangen is, en zo ja, of je datgene wat een ‘ja’ tegenhoudt anders kunt organiseren. Of: misschien kun je je tijdspad aanpassen, als je meer tijd nodig hebt. 

En dan ga je daarmee aan de slag. Hoe bereik je wat je wilt?

Iedereen die iets betekenisvol heeft neergezet. Die van het eerste idee tot de (dan) laatste vorm bezig is geweest. Weet dat dat niet over één nacht ijs gaat. En dat je enorm veel kunt leren van de hobbels en struggles die je onderweg tegenkomt. Over hoe jij het echt bedoelt, en wat echt werkt. Als jij je tijd, aandacht en energie vanuit een goede balans kunt besteden aan jouw verlangen, kan het niet anders, dan dat er iets ontstaat. Niet vanzelf. Ook al vindt je iets nog zo geweldig, al ben je nog zo in de wolken met het idee.

Er ontstaat pas iets als je de input kunt leveren dat het nodig heeft. Als je het laagje voor laagje kunt opbouwen (en tussendoor misschien ook weer iets kunt schrappen), totdat er uiteindelijk iets staat. Omdat je hebt doorgezet. Omdat je je verlangen en wat dat nodig heeft beter bent gaan begrijpen. En de lessen hebt meegenomen in deze hele missie. 

Zet je (faal)angst opzij

Daar gaan uiteraard veel emoties bij gepaard. Veel mensen ervaren faalangst of frustratie, waar dan ook in het proces. Dat zijn niet altijd per se helpende emoties (en gedachten). Hoe bereik je wat je wilt? Door die emoties niet de overhand te laten nemen. En te focussen op het waarom van je missie. Het betekende iets voor jou, toch? Doorgaan en niet opgeven, vergt vertrouwen en geloof in jezelf. Pas als je hebt doorgezet en terugkijkt, kun je zien waar het goed voor is geweest. Dat lukt niet, als je (te snel) hebt opgegeven.  

Laat tussendoor ook eens de teugels vieren. Voor je het weet ben je er al. Probeer dat niet te missen. Zie onderweg hoe ver je al bent vergeleken met je eerste stappen. Dat sterkt je. En daar mag je trots op zijn. 

Dit vind je misschien ook interessant

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur. Voelt zich aardig Rotterdams, maar gedijt in West-Brabant. Altijd gefascineerd door zelfontwikkeling. Eet iedere dag mango. En drinkt graag koffie. Geniet van een acteur als Joaquin Phoenix (the Joker), luistert eeuwig naar muziek van Sade en Cigarettes After Sex. Kan alle boeken van Griet op de Beeck aanraden. Blijft het warm krijgen van Italië. En vindt The Office (US) geniaal.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button