fbpx

Het licht zien

Het licht zien

Drie jaar geleden wenste ik licht en lucht. Zo graag wilde ik die zware deken van het dagelijkse bestaan van me afgooien. Ik was niet depressief, maar ik wist dat een aantal gebeurtenissen een diepe impact op me hadden gemaakt en ik wist dat ik ongelofelijk veel tijd in mijn eigen hoofd spendeerde. Niet in het hier en nu.

Gevoelig voor alles
Van nature ben ik een piekeraar, ik maakte me veel zorgen. Ik sliep slecht, had continue trek in zoet, voelde me gevangen door de MS. Onlosmakelijk verbonden met het feit dat ik bijzonder gevoelig ben, voor eigenlijk, nou ja, voor alles. Sfeer, verscholen boodschappen, harde geluiden, you name it. Ik kon goed voor mezelf op komen, maar voelde me in essentie niet altijd weerbaar. Tezamen was dit het recept voor een zwaar leven. 

Het licht zien
Ik ben er diep ingedoken. Het was mijn missie. Mijn enige echte missie. Mijn heilige graal. Ik gaf er alles voor om gewoon ‘te zijn’. Te kunnen leven in het moment. Ik miste niets in mijn leven. Ik had alleen het licht nog niet gezien. Jarenlang heb ik gelezen, heb ik gezien, ben ik begeleid. Ik heb er mijn roeping van gemaakt. Ik heb geïnvesteerd, tijd, geld en energie. Vrijwel 24/7. Ik ben bereid geweest extreem kritisch naar mezelf te kijken. Naar wie ik ben en hoe ik zo geworden ben. Naar alles wat mijn overtuigingen en mindset hebben gevormd. Naar hoe ik reageer op alles. En nog belangrijker: te onderzoeken naar hoe het anders kan. 

Ik zie wie ik ben
En werkelijk: het licht is aangegaan. Elke dag leef ik bewuster en elkaar dag ben ik dankbaarder voor alles dat ik heb. Ik zie wie ik ben en wat ik kan. Ik zie anderen voor wie ze zijn en heb daar respect voor. Ik neem niet alles persoonlijk, maar verwelkom kritiek. Ik ben niet perfect, maar vraag me tegelijkertijd af wat wel perfect is. Ik zie dat er labels geplakt wordt op alles en iedereen en probeer me daarover te verwonderen, in plaats van te oordelen.

Een bevrijding is het.

Onafhankelijk van erkenning
Om niet langer afhankelijk te zijn van erkenning van anderen. Vanzelf gaat alles véél gemakkelijker. Ik laat me niet langer meesleuren in mijn emoties. Natuurlijk hèb ik emoties. En natuurlijk zijn er momenten dat ik even stil moet staan, voordat ik besluit het juiste te doen en me niet laat opslokken door boosheid of frustratie. Natuurlijk vind ik dingen soms nog even spannend, maar… ik ben niet meer kapot van de stress. Ik voel me licht. 

Tot in je vezels voelen
Ik weet dat er meer programma’s zijn. Om je persoonlijk leiderschap te vergroten. En ik ken het mijne. Ik ken ons programma met mijn hele hart, heb het handboek persoonlijk, woord voor woord, geschreven. Ik weet van mezelf dat dit mijn taak is. Dat als ik, met al mijn gedoe, een zoveel relaxter mens ben geworden. Wetende dat ik moeilijke concepten begrijpelijk en inspirerend naar de praktijk kan vertalen. Dat dit programma niet alleen over persoonlijk leiderschap gaat, maar werkelijk ook activeert. Omdat je het gaat begrijpen en voelen tot in je vezels. Dat het je aanzet om het te ervaren. En dat ik het levende bewijs ben dat jij het ook kunt. Maar echt. 

Lees hier meer over het programma: Doyo Slimmer Leven.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button