fbpx

Het licht zien

Het licht zien

Jaren geleden wenste ik licht en lucht. Ik wist dat een aantal gebeurtenissen een diepe impact op me hadden gemaakt en dat ik ongelofelijk veel tijd in mijn eigen hoofd spendeerde. Niet in het hier en nu.

Een piekeraar was ik.
Ik sliep slecht en had continue trek in zoet. Onlosmakelijk verbonden met het feit dat ik bijzonder gevoelig ben voor interne en externe prikkels. Ik kon goed voor mezelf opkomen, maar voelde me in essentie niet altijd weerbaar.

Ik ben er diep ingedoken.
Het was mijn enige echte missie. Ik gaf er alles voor om te kunnen zijn in het moment. Ik miste niets in mijn leven. Ik had alleen het licht nog niet gezien. Jarenlang heb ik gelezen, heb ik gezien, heb ik geluisterd, ben ik begeleid. Ik heb er mijn roeping van gemaakt. Ik heb er tijd, geld en energie in geïnvesteerd. Vrijwel 24/7.

Ik ben bereid geweest extreem kritisch naar mezelf te kijken.
Naar wie ik ben en hoe ik zo geworden ben. Naar alles wat mijn overtuigingen en mindset heeft gevormd. Naar hoe en waarom ik op een bepaalde manier reageer. En nog belangrijker: onderzocht hoe het anders kan.

Het licht is aangegaan.
Elke dag leef ik bewust en ben ik dankbaar voor wat ik heb. Ik zie wie ik ben en wat ik kan. Ik zie anderen voor wie ze zijn en heb daar respect voor. Ik neem niet alles persoonlijk, en verwelkom kritiek. Ik ben niet perfect, en vraag me tegelijkertijd af wat wel perfect is. Ik zie labels geplakt worden en probeer me daarover te verwonderen, in plaats van te oordelen.

Een bevrijding is het. 

Om niet langer afhankelijk te zijn van erkenning.
Me niet te laten meesleuren in emoties. Natuurlijk hèb ik emoties. En natuurlijk zijn er momenten dat ik even stil moet staan, voordat ik besluit het juiste te doen. Sommige dingen vind ik nog steeds spannend, maar ik ben niet gestrest. Ik voel me licht.

Ik weet dat er meer cursussen zijn.
En ik ken het onze. Ik heb het handboek, woord voor woord, geschreven. Wetende dat ik kennis en concepten begrijpelijk en inspirerend naar de praktijk kan vertalen. Deze cursus gaat niet alleen over persoonlijk leiderschap, maar activeert het werkelijk. Omdat je het gaat begrijpen en voelen tot in je vezels. Het zet je aan om het te ervaren. En ik ben het levende bewijs dat jij het ook kunt.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button