fbpx
 

Gelijkgestemden bij elkaar

Gelijkgestemden bij elkaar

Iedere keer ervaren we dat de deelnemers aan ons programma een goede aansluiting vinden bij elkaar. Gelijkgestemden zijn. Gedreven professionals, of ze nu ondernemen of bij een werkgever aan hun carrière getimmerd hebben. Niet dat iedereen altijd precies dezelfde mening heeft – gelukkig niet – maar er is wel een zelfde soort motivatie, uitdaging, openheid, respect en zelfs tempo. Het scheelt natuurlijk dat er per groep maximaal zes deelnemers zijn. Het voelt al snel heel vertrouwd en ontspannen. Maar er zijn meer aanwijzingen waarom dat zo is.

Bekijk in de video onder dit artikel wat de deelnemers er zelf van vonden.

1. Er is lef voor nodig.

De reis in je persoonlijke groei start bij kijken naar waar je vandaan komt, zien waarom je doet wat je doet, waarom je denkt zoals je denkt. Wat je precies hebt te doorbreken. Dat is enorm interessant, maar dat vraagt wel om moed en bereidwilligheid. Buiten je comfortzone gaan. Daar gaat het om. Zonder dat, geen betekenisvolle verandering. Onze cursisten durven dat aan te gaan.

2. Handen uit de mouwen!

De ‘hoe dan?’-vraag hebben we zo pragmatisch mogelijk beantwoord. Kennis en nieuwe inzichten opdoen is essentieel. Maar zonder ervaring blijft het conceptueel. Dat vraagt om actie, om de verantwoordelijkheid voor jouw ontwikkeling op je te nemen. Dat hoeft helemaal niet zwaar te zijn. Sterker nog: het haalt juist de bakstenen van je schouders. En houdt je in beweging. Maar daar is wel een bepaalde basisinstelling voor nodig: niet blijven zitten. Die gelijkgestemden bij elkaar, hebben iedere trainingsdag iets te vertellen.

3. Toe aan verandering.

Je bent een intelligent, empathisch mens met veel op je bord en van wie veel wordt gevraagd – ook door jezelf. Je bent de lijm in je familie en in je vriendengroep. Je lost problemen op, waar dan ook. Dat gaat je natuurlijk af. Je voelt je verantwoordelijk.

Anderen kunnen vrijwel altijd van jou op aan.

Ondertussen voel je je te veel leven in de waan van de dag. Je bent op zoek naar meer betekenis. Naar meer kwalitatieve tijd. Naar ruimte. Je hebt al heftige gebeurtenissen meegemaakt, die veel van je hebben gevergd. Wat er mede toe heeft geleid dat je nu toe bent aan een grote verandering. Je energie laadt niet meer helemaal vanzelf op. En er is al te veel energie opgegaan aan zaken die het niet waard waren. Je wilt jezelf niet langer in de weg zitten, of vast blijven houden aan het verleden. Inclusief schuldgevoelens. Life is short. Je wilt je nu kunnen focussen op wat jij belangrijk vindt. Niet meer wat een ander van je verwacht. Of wat je ‘zou moeten doen’.

Je wilt jezelf leren kennen áchter je dagelijkse rollen. Onder de loep nemen wie je bent en wat je zou willen. Om jezelf werkelijk neer te zetten. En doen wat daarbij past. De energie wèl vanzelf voelen bruisen. In rust, en met zelfvertrouwen. Niet meer in charge door alles onder controle te hebben, maar in charge door het vertrouwen in jezelf, wat er ook gebeurt. En alle handvatten hebben om dat vrije gevoel te blijven voelen.

Het gaat om kleine groepjes. We hoeven de massa niet te bereiken. Het geeft niet als de meeste mensen niet verder klikken. Misschien bereiken we jou, en een paar anderen. Dat maakt de impact van het programma groter. En het proces nog leuker ook.

 

Dit vind je misschien ook interessant

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur. Voelt zich aardig Rotterdams, maar gedijt in West-Brabant. Altijd gefascineerd door zelfontwikkeling. Eet iedere dag mango. En drinkt graag koffie. Geniet van een acteur als Joaquin Phoenix (the Joker), luistert eeuwig naar muziek van Sade en Cigarettes After Sex. Kan alle boeken van Griet op de Beeck aanraden. Blijft het warm krijgen van Italië. En vindt The Office (US) geniaal.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button