Gelijkgestemden bij elkaar

Iedere keer ervaren we dat de deelnemers aan ons programma een goede aansluiting vinden bij elkaar. Gelijkgestemden zijn. Niet dat iedereen altijd precies dezelfde mening heeft – gelukkig niet – maar er is wel een zelfde soort motivatie, uitdaging, openheid, respect en zelfs tempo. Het scheelt natuurlijk dat er per groep maximaal zes deelnemers zijn. Het voelt al snel heel vertrouwd en ontspannen. Maar er zijn meer aanwijzingen waarom dat zo is.

Bekijk in de video onder dit artikel wat de deelnemers er zelf van vonden.

1. Er is lef voor nodig

De reis in je persoonlijke groei start bij kijken naar waar je vandaan komt, zien waarom je doet wat je doet, waarom je denkt zoals je denkt. Wat je precies hebt te doorbreken. Dat is enorm interessant, maar dat vraagt wel om moed en bereidwilligheid. Buiten je comfortzone gaan. Daar gaat het om. Zonder dat, geen betekenisvolle verandering. Onze deelnemers durven dat aan te gaan.

2. Handen uit de mouwen!

De ‘hoe dan?’-vraag hebben we zo pragmatisch mogelijk beantwoord. Kennis en nieuwe inzichten opdoen is essentieel. Maar zonder ervaring blijft het conceptueel. Dat vraagt om actie, om de verantwoordelijkheid voor jouw ontwikkeling op je te nemen. Dat hoeft helemaal niet zwaar te zijn. Sterker nog: het haalt juist de bakstenen van je schouders. En houdt je in beweging. Maar daar is wel een bepaalde basisinstelling voor nodig: niet blijven zitten. Die gelijkgestemden bij elkaar, hebben iedere trainingsdag iets te vertellen.

3. Toe aan verandering

Je bent een empathisch mens met veel op je bord en van wie veel wordt gevraagd – ook door jezelf. Op jou kun je rekenen, je staat er altijd. Je voelt je verantwoordelijk en houdt niet van halfbakken. Je staat veel ‘aan’, ook voor anderen. Met jouw antenne pak je nu eenmaal veel op, en soms blijven gedachten langer borrelen in je hoofd dan je zou willen. Wat er mede toe heeft geleid dat je nu toe bent aan een grote verandering. Je energie laadt niet meer helemaal vanzelf op. En er is al te veel energie opgegaan aan zaken die het niet waard waren. Je wilt jezelf niet langer in de weg zitten, of vast blijven houden aan het verleden. Je wilt je nu kunnen focussen op wat jij belangrijk vindt. Niet meer wat je ‘zou moeten doen’.

Je wilt jezelf leren kennen áchter je dagelijkse rollen. Onder de loep nemen wie je bent en wat je echt zou willen. Om jezelf werkelijk neer te zetten. En doen wat daarbij past. De energie wèl vanzelf voelen bruisen. Niet meer in charge door alles onder controle te hebben, maar vertrouwen in jezelf, wat er ook gebeurt. Rust. En alle handvatten hebben om dat zelfvertrouwen te blijven voelen.

Met 4 mensen gaan we al van start

Het gaat om kleine groepjes: van 4 tot 6 deelnemers. We hoeven de massa niet te bereiken. Het geeft niet als de meeste mensen niet verder klikken. Misschien bereiken we jou, en een paar anderen. Dat maakt de impact van het programma groter. En het proces nog leuker ook.

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt, ben je je steeds meer bewust, en helpen we je zelf die verandering te maken. Gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant