fbpx
 

Gelijkgestemden bij elkaar

Gelijkgestemden bij elkaar

Iedere keer weer merken we dat de cursisten een goede aansluiting vinden bij elkaar. Gelijkgestemden zijn. Gedreven professionals, of ze nu ondernemen of bij een werkgever aan hun carrière getimmerd hebben. Niet dat iedereen altijd precies dezelfde mening heeft – gelukkig niet – maar er is wel een zelfde soort begrip, openheid, respect en zelfs tempo. Het scheelt natuurlijk dat er per cursus maar vier deelnemers zijn. Het voelt al snel heel vertrouwd en ontspannen. Maar er zijn natuurlijk meer aanwijzingen waarom dat zo is.

Bekijk in de video onder dit artikel wat de deelnemers er zelf van vonden.

1. Er is lef voor nodig.
Je persoonlijk leiderschap vergroten start bij kijken naar waar je vandaan komt, zien waarom je doet wat je doet, waarom je denkt zoals je denkt. Wat je precies hebt te doorbreken. Dat is enorm interessant, maar dat vraagt wel om moed en bereidwilligheid. Buiten je comfortzone gaan. Daar gaat het om. Zonder dat, geen betekenisvolle verandering.

2. Handen uit de mouwen!
De ‘hoe dan?’-vraag hebben we zo pragmatisch mogelijk beantwoord. Kennis en nieuwe inzichten opdoen is essentieel. Maar zonder ervaring blijft het conceptueel. Dat vraagt om actie, om de verantwoordelijkheid voor jouw ontwikkeling op je te nemen. Dat hoeft helemaal niet zwaar te zijn. Sterker nog: het haalt juist de bakstenen van je schouders. En houdt je in beweging. Maar daar is wel een bepaalde basisinstelling voor nodig: niet blijven zitten. De cursus is niet voor luie mensen.

3. Toe aan verdieping.
Onze cursisten zijn mannen en vrouwen die al wat hebben meegemaakt, gedreven zijn in hun werk, oplopen tegen dezelfde soort patronen en nu toe zijn aan verdieping in hun persoonlijke ontwikkeling. Even uit de waan van de dag. Die juist niet alleen maar in het denken verstrikt willen blijven. En gevoelig zijn voor wat anderen van hen nodig hebben, maar nu vooral hun eigen kern en verlangens willen onderzoeken.

Het gaat om kleine groepjes. We hoeven de massa niet te bereiken. Het geeft niet als de meeste mensen niet verder klikken. Misschien bereiken we jou, en een paar gelijkgestemden. Dat maakt de impact van de cursus groter.

En het proces nog leuker ook.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button