fbpx
 

Gelijkgestemden bij elkaar

Gelijkgestemden bij elkaar

Iedere keer weer merk ik dat de cursisten een goede aansluiting vinden bij elkaar. Gelijkgestemden zijn. Niet dat iedereen altijd precies dezelfde mening heeft – gelukkig niet – maar er is wel een zelfde soort begrip, openheid, respect en misschien zelfs tempo. Het scheelt natuurlijk dat er per cursus maar vier deelnemers zijn. De cursus ìs ook persoonlijk en efficiënt. Maar er zijn natuurlijk meer aanwijzingen waarom dat zo is.

Bekijk in de video onder dit artikel wat de deelnemers er zelf van vonden.

1. Er is lef voor nodig.
Je persoonlijk leiderschap vergroten start bij kijken naar waar je vandaan komt, zien waarom je doet wat je doet, waarom je denkt zoals je denkt. Dat is enorm interessant en fascinerend, maar dat vraagt tegelijk om moed en bereidwilligheid. Buiten je comfortzone gaan. Daar gaat het om. Zonder dat, geen betekenisvolle verandering.

2. Handen uit de mouwen!
De ‘hoe dan?’-vraag heb ik zo pragmatisch mogelijk beantwoord. Kennis en nieuwe perspectieven opdoen is essentieel. Maar zonder ervaring blijft het conceptueel. Dat vraagt om actie, om de verantwoordelijkheid voor jouw leven op je te nemen. Dat hoeft helemaal niet zwaar te zijn. Sterker nog: het haalt juist de bakstenen van je schouders. En houdt je in beweging. Maar daar is wel een bepaalde basisinstelling voor nodig: niet blijven zitten. De cursus is niet voor luie mensen.

3. Toe aan verdieping.
Over het algemeen zijn het mannen en vrouw die al wat hebben meegemaakt en toe zijn aan verdieping in hun ontwikkeling. Nieuwsgierig, kritisch, bereid tot actie over te gaan. Willen (juist) niet alleen maar in het denken verstrikt blijven. Gevoelig voor wat anderen van hen nodig hebben, hun grenzen beter willen leren herkennen, maar nu vooral hun eigen behoeften, kern en dromen willen onderzoeken.

Het gaat om kleine groepjes. Ik hoef de massa niet te bereiken. Het geeft niet als de meeste mensen niet verder klikken. Misschien bereik ik jou, en een paar gelijkgestemden. Dat maakt de impact van de cursus groter.

En het proces nog leuker ook.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button