fbpx
 

Gelijkgestemden bij elkaar

Gelijkgestemden bij elkaar

Iedere keer ervaren we dat de cursisten een goede aansluiting vinden bij elkaar. Gelijkgestemden zijn. Gedreven professionals, of ze nu ondernemen of bij een werkgever aan hun carrière getimmerd hebben. Niet dat iedereen altijd precies dezelfde mening heeft – gelukkig niet – maar er is wel een zelfde soort motivatie, uitdaging, openheid, respect en zelfs tempo. Het scheelt natuurlijk dat er per cursus maximaal zes deelnemers zijn. Het voelt al snel heel vertrouwd en ontspannen. Maar er zijn meer aanwijzingen waarom dat zo is.

Bekijk in de video onder dit artikel wat de deelnemers er zelf van vonden.

1. Er is lef voor nodig.

Je persoonlijk leiderschap vergroten start bij kijken naar waar je vandaan komt, zien waarom je doet wat je doet, waarom je denkt zoals je denkt. Wat je precies hebt te doorbreken. Dat is enorm interessant, maar dat vraagt wel om moed en bereidwilligheid. Buiten je comfortzone gaan. Daar gaat het om. Zonder dat, geen betekenisvolle verandering. Onze cursisten durven dat aan te gaan.

2. Handen uit de mouwen!

De ‘hoe dan?’-vraag hebben we zo pragmatisch mogelijk beantwoord. Kennis en nieuwe inzichten opdoen is essentieel. Maar zonder ervaring blijft het conceptueel. Dat vraagt om actie, om de verantwoordelijkheid voor jouw ontwikkeling op je te nemen. Dat hoeft helemaal niet zwaar te zijn. Sterker nog: het haalt juist de bakstenen van je schouders. En houdt je in beweging. Maar daar is wel een bepaalde basisinstelling voor nodig: niet blijven zitten. Die gelijkgestemden bij elkaar, hebben iedere cursusdag iets te vertellen.

3. Toe aan verdieping.

Onze cursisten zijn intelligente mannen en vrouwen die veel op hun bord hebben en van wie veel wordt gevraagd – zeker ook door jezelf. Je neigt naar perfectionisme, bent empathisch en voelt goed aan wat je omgeving (van je) nodig hebt. Je kunt je zorgen maken en zelfs piekeren. Eerder heb je een heftige gebeurtenis meegemaakt, zoals een burn-out, scheiding of ander groot verlies. Wat er mede toe heeft geleid dat je nu toe bent aan het onderzoeken van je eigen kern en verlangens. Jezelf te leren kennen achter de rollen die je invult. Om werkelijk voor jezelf te durven staan. En meer aandacht te kunnen geven aan datgene wat voor jou veel betekent.

Het gaat om kleine groepjes. We hoeven de massa niet te bereiken. Het geeft niet als de meeste mensen niet verder klikken. Misschien bereiken we jou, en een paar anderen. Gelijkgestemden bij elkaar. Dat maakt de impact van de cursus groter.

En het proces nog leuker ook.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button