Gebruik maken van natuur

Ons programma gaat om jou. Jij als persoon. Met jouw manier van denken, in het mens dat je diep van binnen bent, met een lichaam dat ervaart. We behandelen allerlei thema’s die jou op al deze vlakken overstijgend verder helpen. En brengen jou in beweging. Zowel mentaal, als ook fysiek. Waarbij we gebruik maken van natuur. 

De trainingsdagen gaan zo diep over hoe je in de kern gevormd bent, en hoe je je echte eigen ik daar weer in terug kunt vinden, dat het handig is dat je daar op een bepaald moment even pauze van hebt. En je het op de achtergrond, in je onderbewuste kan laten indalen.

Om er vervolgens weer fris in te kunnen duiken.  

Een stukje in stilte

Vooral om deze reden verzorgen we onze trainingsdagen altijd op een rustige, besloten, comfortabele locatie, het liefst omringd door parkachtig groen. Met de Brabantse Biesbosch op loopafstand. Zodat we gebruik kunnen maken van natuur. Vaak wandelen we tussen de twee meest theoretische blokken een stukje in stilte. Soms zijn we buiten met een opdracht. En als het mooi weer is, lunchen we buiten in de veranda. Met uitzicht op een grote vijver, omgeven door romantische treurwilgen, waar je ook even op het steigertje kunt zitten. 

De natuur, de stilte en bepaalde oefeningen helpen je. Om helemaal in het nu te zijn. In het programma te zijn. Alleen met jezelf bezig te zijn. Dat geeft ook energie, melden de deelnemers, ondanks de volle trainingsdagen. Het is totaal anders dan een dag op kantoor, of zelfs een dag thuis, met alle taken en verantwoordelijkheden die dan vaak nog automatisch aandacht van je vragen. De was die op de achtergrond draait, een huisgenoot die binnenloopt om wat te vragen. Nu even niet.  

Natuur heet niet voor niets natuur

Het is natuurlijk voor ons als mens om je in de natuur te bewegen. Tussen de bomen die zuurstof produceren. We zijn met zoiets fundamenteels bezig: jouw persoonlijke ontwikkeling. Waar kun je beter groeien? Weg van de drukte van alledag. Op een relaxte plek, met op een droog tijdstip de ruimte voor die broodnodige frisse lucht buiten in het groen.

Het gehele programma voelt zo als een cadeau. Het helpt je (overbodige ballast) los te laten, waar je vooraf niet eens bewust van hoeft te zijn. Het vergroot je kracht. En brengt je dichterbij jezelf. Een deelneemster noemde zich ‘gekalibreerd’. Ze was nu zelf het ijkpunt van waaruit ze wilde werken, zorgen en vooral ook: leven.

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt en helpen we je zelf die verandering te maken. Ondertussen gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant