Game changer voor een gezonder leven

Game changer voor een gezonder leven

Is gezond eten een dagelijkse strijd? Ben je aan de lopende band bezig met je gewicht, het idee van afvallen en snoep je toch heel veel? Je bent niet alleen! Zóveel mensen doen met je mee. Maar: dat hoeft niet. Mijn game changer voor een gezonder leven helpt jou misschien ook het tij te keren. En, ik denk dat het minder ‘pijn’ doet dan je denkt.

Je kunt je lichaam niet blijer maken

Voor mij was het volgende een game changer: ik start regelmatig ’s ochtends met een groene smoothie. Wel echt een mean green, zoals deze heet. Zoals je hem waarschijnlijk ook ervaart in het begin – maar ik kan een mean green nu echt enorm waarderen. Je start de dag dan al met drie verschillende soorten groenten. Je kunt je lichaam niet blijer maken. Wat ik in een mean green stop, lees je hieronder. Op koude dagen schakel ik trouwens al snel over op een warm groentesoepje in de middag!

Waarom werkt het? Jouw cellen hebben behoefte aan goede vitaminen en mineralen. En zolang ze die niet krijgen, en jij gewend bent aan vooral veel suikers te nemen (zoals ik vroeger!) raakt je lichaam niet verzadigd. Daarom krijg je opnieuw trek na pannenkoeken met suiker, of fastfood. Je lichaam trekt zich dan niet zoveel aan van de hoeveelheid calorieën, wel van de voedingswaarde.  

Game changer in zichzelf

Maar, en dit is wel echt de game changer in zichzelf: maak die smoothie, en doe daarna vooral je ding. Focus je op alles waar je je op wilt focussen. Je werk, inspirerende ideeën, je gezin, naar buiten gaan, wat dan ook. En doe vooral niet te moeilijk over eten. Eet drie keer per dag, en vergeet je groenten niet. Maak het simpel voor jezelf. Die smoothie, als je hem erin houdt, gaat op de lange duur z’n werk wel doen. Je start de dag gezond, je suikercravings nemen af, je voelt je vanzelf ook fitter. Wat betekent dat je minder behoefte hebt om te blijven snoepen èn je hoeft er ook nog eens niet de hele dag mee bezig te zijn.

Healthy lifestyle is altijd een beter idee dan een dieet.

In de cursus Persoonlijk Leiderschap stippen we dit thema op dag één aan, als onderdeel van een veel breder programma. ‘Omgaan met eten’ bespreken we niet heel uitgebreid. We gaan wel terug naar de kern ervan. Datgene waaruit al je gedrag is ontstaan. Een indruk daarvan kun je hier opdoen. Hoe jij met je lichaam omgaat, en hoe gezond je bent, heeft alles te maken met wat je tot je neemt. En maak je geen zorgen: koekjes eten mag nog steeds.

Mijn mean green als game changer voor een gezonder leven (geïnspireerd door de Australische Joe Cross).

Ingrediënten:

  • 50 gram ingevroren boerenkool (drie deelblokjes)
  • 100 ml kokosmelk, bijvoorbeeld Alpro Coconut
  • een flink stuk komkommer (zeker een kwart)
  • twee stengels bleekselderij
  • een appel
  • een halve banaan
  • een klein stukje gember
  • en een halve kleine citroen (zonder schil)
  • optioneel: een theelepel chiazaadjes

 

Bereiding:

Haal de boerenkool eerst uit de vriezer, zodat dit al wat zachter kan worden. Pak er een fijne blender bij (ik gebruik een Bullet), waarin je alles grof voorgesneden in gooit, zet het apparaat aan en in 10 seconden is je mean green klaar. Is jouw sap nog wat te dik? Verleng met een beetje water, of Alpro. Nog een keertje mixen, en genieten maar! Of nou ja, eerst wennen maar. Het genieten komt vanzelf, zodra je smaakpupillen eraan gewend zijn!

Hoewel de inhoud de 200g groenten benadert, kun je hem juist als aanvulling en niet als vervanging gebruiken. Ter variatie kun je natuurlijk wisselende smooties maken. Bijvoorbeeld met bevroren aardbeien, bloemkool, banaan en kokosmelk.

Meer tips om (blijvende) veranderingen voor jezelf in te zetten? Via onze homepage (of deze pagina) kun je je gemakkelijk inschrijven voor onze nieuwsbrief, en ontvang je direct 14 fijne tips waar je deze zomer nog mee aan de slag kunt.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.