fbpx
 

Fijn voor ondernemers

Fijn voor ondernemers

Het is fijn voor ondernemers om actief in te zetten op persoonlijke ontwikkeling. Waarom, vertellen we je graag in dit artikel. Ongeveer de helft van alle deelnemers in onze trainingen zijn ondernemer. Of zijn door het persoonlijk leiderschapstraject ondernemer geworden. Dat laatste is lang niet altijd het doel, maar kan wel heel goed een bijkomstig resultaat zijn. 

Hardwerkende professionals bij een werkgever, kunnen heel veel hart voor hun vak hebben, maar niet per se op de juiste plek zitten. Of goed bestand zijn tegen druk, stress en tegenslagen. Goede werkgevers weten zelf ook dat zij hoe dan ook er niet bij gebaat zijn als hun beste krachten langdurig ziek thuis komen te zitten. Investeren in een cursus persoonlijk leiderschap, waarin deelnemers juist aan de slag gaan met wie zij zijn, wat bij hen past en wat hen helpt, kan voor beide partijen veel opleveren. Vaak levert dat een andere mindset of andere inrichting van het werk op, of een baan bij een andere werkgever, en soms dus een eigen onderneming. 

Groeiende in onze trainingen is het aantal ondernemers.

Als ondernemer werk je in de praktijk samen met andere ondernemers en opdrachtgevers. Maar er is vaak niemand die ‘op je let’. Of je jezelf niet voorbij loopt. Of je echt aan het doen bent wat je ‘moet’ doen. Het is prettig om de vrijheid te hebben je eigen weg te gaan, je eigen visie te volgen. De valkuil is dat je door drukte uit het oog kunt verliezen waarom je in de eerste plaats voor ondernemerschap hebt gekozen. Misschien heb je moeite uit de verf te komen, of een volgende richting te bepalen. Misschien verlam je te veel door niet-helpende gedachten. Misschien mag jouw werk wel beter in balans zijn met je vrije tijd. Het is fijn voor ondernemers om daar gerichte begeleiding in te ontvangen, in kleine groepjes met gelijkgestemden, met sessies voor individuele vertalingen.

Meer dan fijn zelfs. De handigste route in werken aan je onderneming, is eerst scherp te stellen wie jij bent en waar je (nu) voor staat. En handvatten in te zetten om rustig en bij jezelf te blijven. Of je nu startende bent of al jaren een gevestigd ondernemer bent.

Motivaties om voor onze trainingen te kiezen verschillen. Waar deelnemers uiteindelijk universeel naar verlangen is beter uitdrukking te geven aan wie ze zijn. Minder gevoelig te worden voor stress en prikkels van buitenaf. Met een breder perspectief leren kijken. En dragen waar ze op dat moment mee te dealen hebben. Dragen klinkt zwaar, maar het is juist het startschot van veel meer vertrouwen in jezelf en in je ontwikkelproces. Wat weer veel meer ruimte en energie oplevert om te kunnen zijn en te kunnen doen wat werkelijk bij je past. Bekijk zeker onze video met ervaringen van cursisten (en dus ondernemers) hieronder. 

Iedere vrijdag ‘open house’. 

Ook fijn voor ondernemers: iedere vrijdag kun je een uur vastleggen – ergens tussen 9.30 en 16.30 uur -. Om kennis te maken met trainer Chantal. Om meer te weten over het vergroten van persoonlijk leiderschap. Hoe ziet dat eruit en wat kan de impact daarvan voor jou of op jouw leven zijn? Hoe raak je niet overweldigd door wat er op je afkomt? En hoe ontdek je de kracht die uit je voortkomt? Als je interesse hebt, gewoon doen. Stel al je vragen, het kost niets en je zit nergens aan vast. Voel je welkom voor een fysieke kop koffie, of een digitale. Een ander moment dan vrijdag is in overleg mogelijk. 

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button