fbpx
 

Er zat zoveel meer in hem

Er zat zoveel meer in hem

Samen met Ronald maakte ik een wandeling rond de Kralingse Plas. Een half jaar eerder rondde hij het programma bij Doyo Trainingen af. Toen hij instapte was hij zoekende. Er zat zoveel meer in hem, dat niet in zijn werk tot uiting kwam. Hij wist dat ook. En dat maakte hem onrustig. Maar hoe en wat dat moest zijn, dat was precies nog de uitdaging.

Tijdens de wandeling zag ik een energieke Ronald. Het is hem gelukt bij zijn eigen werkgever dé baan te creëren die hem op zijn lijf geschreven is. Het kwam helemaal uit hemzelf. Met een werkgever die achter hem staat. Hij kan nu congruent dóen, vanuit wie hij is. Anderen verder helpen. De verandering die vorig jaar nog onbestaanbaar leek.

Input is output. Je komt verder door je te ontwikkelen.

Ronald had prima nog even door kunnen gaan. Werken op een niveau beneden zijn kunnen. Maar dat gaf hem niet de voldoening waar hij naar op zoek was. Hij had eerst iets te doorbreken. En te voelen dat hij tot veel meer in staat was. Hij moest daarvoor iets anders doen dan wat hij daarvoor altijd had gedaan. Buiten zijn comfortzone. Het programma maakte veel bij hem los. Gelukkig maar. Hij ging daardoor intensief aan de slag. Het was mooi geweest. Dit was nu zijn tijd.

Hij zag en voelde zijn eigen kracht in en tussen de laatste trainingsdagen met de opdrachten die hij kreeg. En wist dat hij nu ook in staat was serieuze knopen door te hakken. Dat hij dat ècht gedaan heeft, bleek dus uit de enerverende en inspirerende wandeling die we samen maakten. Hij zat vol met ideeën. Die hij allemaal kwijt kon in zijn werk nu. Wat een drive!

Ronald herinner ik me nog vanuit een ‘vorig leven’ toen we samen dezelfde opleiding volgden. Ik ken hem als een aanpakker, iemand met een groot hart en oprechte interesse in de mensen die hij tegenkwam. Een man die alles kan doen waar hij zich maar op richt. Zo blij ben ik voor hem dat dat beeld nu ook bij hem van binnen klopt.

Dit vind je misschien ook interessant

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur. Voelt zich aardig Rotterdams, maar gedijt in West-Brabant. Altijd gefascineerd door zelfontwikkeling. Eet iedere dag mango. En drinkt graag koffie. Geniet van een acteur als Joaquin Phoenix (o.a. the Joker), luistert eeuwig naar muziek van Sade en Cigarettes After Sex. Kan alle boeken van Griet op de Beeck aanraden. Blijft het warm krijgen van Italië. En lacht nog steeds om The Office.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button