fbpx
 

Er zat zoveel meer in hem

Er zat zoveel meer in hem

Samen met Ronald maakte ik een wandeling rond de Kralingse Plas. Een half jaar eerder rondde hij de cursus bij Doyo Trainingen af. Toen hij instapte was hij zoekende. Er zat zoveel meer in hem, dat niet in zijn werk tot uiting kwam. Hij wist dat ook. En dat maakte hem onrustig. Maar hoe en wat dat moest zijn, dat was precies nog de uitdaging.

Tijdens de wandeling zag ik een kalme, maar energieke Ronald.

Het is hem gelukt bij zijn eigen werkgever dé baan te creëren die hem op zijn lijf geschreven is. Het kwam helemaal uit hemzelf. Met een werkgever die achter hem staat. Hij kan nu congruent dóen, vanuit wie hij is. Anderen verder helpen. De verandering die vorig jaar nog onbestaanbaar leek.

Input is output. Je komt verder door je te ontwikkelen.

Ronald had prima nog even door kunnen gaan. Werken op een niveau beneden zijn kunnen. Maar dat gaf hem niet de voldoening waar hij naar op zoek was. Hij had eerst iets te doorbreken. En te voelen dat hij tot veel meer in staat was.

Hij moest daarvoor iets anders doen dan wat hij daarvoor altijd had gedaan. Buiten zijn comfortzone. Wat veel losmaakte. Gelukkig maar. Hij ging daardoor intensief met het programma aan de slag en leefde naar het begrip ‘input is output’. Dit was nu zijn tijd. En dat blijkt ook wel, uit de enerverende en inspirerende wandeling die we maakten.

Ronald herinner ik me nog vanuit een ‘vorig leven’ toen we samen dezelfde opleiding volgden. Ik ken hem als een aanpakker, iemand met een groot hart en oprechte interesse in de mensen die hij tegenkwam. Een man die alles kan doen waar hij zich maar op richt. Zo blij ben ik voor hem dat dat beeld nu ook bij hem van binnen klopt.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button