Er zat zoveel meer in hem

Samen met Ronald maakte ik een wandeling rond de Kralingse Plas. Een half jaar eerder rondde hij het programma bij Doyo Trainingen af. Toen hij instapte was hij zoekende. Er zat zoveel meer in hem, dat niet in zijn werk tot uiting kwam. Hij wist dat ook. En dat maakte hem onrustig. Maar hoe en wat dat moest zijn, dat was precies nog niet duidelijk.

Tijdens de wandeling zag ik een energieke Ronald. Het is hem gelukt bij zijn eigen werkgever dé baan te creëren die hem op zijn lijf geschreven is. Het kwam helemaal uit hemzelf. Met een werkgever die achter hem staat. Hij kan nu congruent dóen, vanuit wie hij is. Anderen verder helpen. De verandering die vorig jaar nog onbestaanbaar leek.

Tijd voor verandering

Ronald had prima nog even door kunnen gaan. Werken op een niveau beneden zijn kunnen. Maar dat gaf hem geen de voldoening. Hij had eerst iets te doorbreken. En te voelen dat hij tot veel meer in staat was. Hij moest daarvoor iets anders doen dan wat hij daarvoor altijd had gedaan. Buiten zijn comfortzone. Het programma maakte veel bij hem los. Gelukkig maar. Hij ging daardoor intensief aan de slag met zichzelf. Het was mooi geweest. Dit was nu zijn tijd.

Hij zag steeds meer zijn eigenheid en voelde hoe sterk hij eigenlijk al was geweest, en nog steeds was. Waar hij eerder aan voorbij gegaan was. En hem in nieuwe uitdagingen weerhield. In de loop van het programma was hij wèl in staat belangrijke knopen door te hakken, ervoor te gaan. Dat hij dat ècht gedaan heeft, bleek uit de enerverende wandeling die we samen maakten. Hij zat vol met ideeën. Die hij allemaal kwijt kon in zijn werk nu. Wat een drive!

Ronald herinner ik me nog vanuit een ‘vorig leven’ toen we samen dezelfde opleiding volgden. Ik ken hem als een aanpakker, iemand met een groot hart en oprechte interesse in de mensen die hij tegenkwam. Een man die alles kan doen waar hij zich maar op richt. Zo blij ben ik voor hem dat dat beeld nu ook bij hem van binnen klopt.

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt, ben je je steeds meer bewust, en helpen we je zelf die verandering te maken. Gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant