fbpx
 

Een einde aan het altijd druk hebben

Een einde aan het altijd druk hebben

“Er kwam nu eindelijk eens een einde aan.” vertelde een cursist zichtbaar opgelucht. “Een einde aan het altijd druk hebben.” 

Ze was al jarenlang toegewijd teammanager, vastbesloten de voor haar nieuwe afdeling beter op de rit te krijgen, en daar iedereen zo goed mogelijk in mee te nemen. Hoe goed haar bedoelingen ook, ze bleef maar oplopen tegen weerstand van anderen. Haar agenda stroomde vanzelf vol, met vroeger beginnen en later naar huis gaan tot gevolg. Of anders wel belletjes en app’jes buiten kantooruren. 

Alle vrije tijd ging naar bijtanken

Daar werd ze niet gelukkig van, en rustig al helemaal niet. In het weekend was ze genoodzaakt bij te bijtanken, om de nieuwe werkweek weer aan te kunnen. En opnieuw. Jaar in, jaar uit. Verlangend naar vakanties. Naar rust en vrijheid. 

Ze zette grote persoonlijke veranderingen in. Ze stelde prioriteit aan haar eigen gezondheid, kon veel beter haar werk begrenzen, slapen zonder urenlang te piekeren en ze was veel meer in staat in het moment aanwezig bij haar gezin te zijn. 

Haar werksituatie transformeerde niet over één nacht ijs. Gedurende een aantal maanden veranderde ze wel hoe ze met haar werk om ging. En dat veranderde hoe ze haar werk en vrije tijd beleefde.

Positief effect op je werk

Ze deelde haar werk anders in, en evalueerde wat extra aandacht of minder aandacht verdiende. Tijd was een factor. Tijd waarin ze niet ‘op’ raakte. Maar ook goede gesprekken met haar leidinggevende, en een andere benadering naar het team hielpen mee. Ze liet zich niet meer meesleuren in negativiteit. Het verbreden van haar perspectief, beter bij zichzelf kunnen blijven en het nemen van de nodige rust, zeker ook op de juiste momenten, droegen bij aan die succesvolle transitie op haar werk. 

Er was ook weer tijd voor gezellige afspraken met vriendinnen. Dagjes uit met haar gezin. Opgewekt en met energie het weekend ingaan. Tevreden, ook al was er een taak voor de volgende dag bewaard. Ze had tijd voor zichzelf. Er was weer lucht. Daarmee een groter gevoel van vrijheid. En voldoening dat ze het met haar team voor elkaar had gekregen op haar werk.

Je persoonlijk leiderschap vergroten

Het is het verhaal van een teammanager. Maar je hoeft niet een manager te zijn om je persoonlijk leiderschap te vergroten. Wil je ook een einde aan het altijd druk hebben? Het voelt tegenstrijdig om juist in drukte ‘stil’ te staan. Maar vaak is dat precies wat nodig is. De pauze om op te laden, je kracht te vergroten en het juiste perspectief te zien.

Dit vind je misschien ook interessant

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur. Voelt zich aardig Rotterdams, maar gedijt in West-Brabant. Altijd gefascineerd door zelfontwikkeling. Houdt verder heel veel van bokkepootjes. En koffie. Geniet van een acteur als Joaquin Phoenix (the Joker), luistert eeuwig naar muziek van Sade. Kan alle boeken van Griet op de Beeck aanraden. Blijft het warm krijgen van Italië. En vindt The Office (alleen US gezien) geniaal.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button