fbpx
 

Een einde aan het altijd druk hebben

Een einde aan het altijd druk hebben

“Er kwam nu eindelijk eens een einde aan.” vertelde een cursist zichtbaar opgelucht. “Een einde aan het altijd druk hebben.” 

Ze was al jarenlang toegewijd teammanager, vastbesloten de voor haar nieuwe afdeling beter op de rit te krijgen, en daar iedereen zo goed mogelijk in mee te nemen. Hoe goed haar bedoelingen ook, ze bleef maar oplopen tegen weerstand van anderen. Haar agenda stroomde vanzelf vol, met vroeger beginnen en later naar huis gaan tot gevolg. Of anders wel belletjes en app’jes buiten kantooruren. 

Alle vrije tijd ging naar bijtanken

Daar werd ze niet gelukkig van, en rustig al helemaal niet. In het weekend was ze genoodzaakt bij te bijtanken, om de nieuwe werkweek weer aan te kunnen. En opnieuw. Jaar in, jaar uit. Verlangend naar vakanties. Naar rust en vrijheid. 

De cursus hielp haar grote persoonlijke veranderingen in te zetten. Ze stelde prioriteit aan haar eigen gezondheid, kon veel beter haar werk begrenzen, slapen zonder urenlang te piekeren en ze was veel meer in staat in het moment aanwezig bij haar gezin te zijn. 

Haar werksituatie transformeerde niet over één nacht ijs. Gedurende een aantal maanden veranderde ze wel hoe ze met haar werk om ging. En dat veranderde hoe ze haar werk en vrije tijd beleefde.

Persoonlijk leiderschap heeft positief effect op je werk

Het traject had ook effect op hoe ze haar werk indeelde, en wat daarin extra aandacht of minder aandacht verdiende. Tijd was een factor. Tijd waarin ze niet ‘op’ raakte. Maar ook goede gesprekken met haar leidinggevende, en een andere benadering naar het team hielpen mee. Ze liet zich niet meer meesleuren in negativiteit. Het verbreden van haar perspectief, beter bij zichzelf kunnen blijven en het nemen van de nodige rust, zeker ook op de juiste momenten, droegen bij aan die succesvolle transitie op haar werk. 

Er was ook weer tijd voor gezellige afspraken met vriendinnen. Dagjes uit met haar gezin. Opgewekt en met energie het weekend ingaan. Tevreden, ook al was er een taak voor de volgende dag bewaard. Ze had tijd voor zichzelf. Er was weer lucht. Daarmee een groter gevoel van vrijheid. En voldoening dat ze het met haar team voor elkaar had gekregen op haar werk.

Een betere leidinggevende voor jezelf

Het is het verhaal van een teammanager. Belangrijk om te vermelden dat de cursus juist voor allerlei professionals bedoeld is. We vertellen je niet hoe je een betere leidinggevende voor anderen moet zijn. We helpen je wel een betere ‘leidinggevende’ voor jezelf te zijn, en dragen dat vooral ook over. Zodat je het blijvend en steeds opnieuw kunt toepassen.

Wil je ook een einde aan het altijd druk hebben? Een verdieping maken in je persoonlijke ontwikkeling en veranderingen van betekenis bewerkstelligen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking en oriëntatie.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button