De knop naar ontspanning

De zomervakantie staat voor veel mensen voor de deur. De koffers staan al klaar. Maar met dat plotse uitschakelen van het werk – dat in je hoofd nog wat kan doorsudderen – is de knop naar ontspanning vaak niet automatisch omgezet. 

Zomertip om je naar ontspanning te helpen!

Zoals je vast weet is regelmatig een stuk wandelen enorm gezond voor je. Fysiek, maar ook mentaal. Je fysieke lichaam en je mentale staat zijn eigenlijk niet los te koppelen, maar bijna ongemerkt doen we vaak of dit wel zo is. Samen wandelen is goed en gezellig natuurlijk. Maar voor het doel van ontspanning is het ook een goed idee om eens helemaal alleen te wandelen, ergens in het groen. Zonder je op een gesprek te hoeven concentreren.

Gewoon tijd voor jezelf, wandelen op je eigen tempo. Misschien vroeg in de morgen – of in de avond, als je graag uitslaapt. Laat je gedachten uitrazen, verwelkom ingevingen, en kom vooral weer even tot jezelf. In de natuur en in het nu. Dat gaat wel vanzelf. Een inspanning die de knop naar ontspanning omzet.

Trap alleen niet in de valkuil

Na iedere wandeling ben je weer opgeladen en kun je meer gefocust en ontspannen je dag vervolgen. Alvast één oplossing voor ontspanning. En net als de meeste andere krachtige toepassingen voor onszelf is deze nog simpel en gratis ook. Net als water drinken, liefhebben, ademen, bewegen.* De kracht van eenvoud. Trap alleen niet in de valkuil: niet wandelen omdat het te simpel lijkt.

Doe simpele dingen vooral gewoon wel als ze je helpen (te ontspannen). Daarover schreven we ook dit artikel. Het helpt je uit het overmatige denken, als een pingpong door de dag bewegen. Het brengt je weer even terug naar nu.

*En wat dacht je van slapen, fantaseren, mediteren, schrijven, dansen, het strand bezoeken, op blote voeten lopen, verbinding met anderen maken. Welke kun jij nog bedenken? 

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt, ben je je steeds meer bewust, en helpen we je zelf die verandering te maken. Gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant