fbpx
 

De knop naar ontspanning

De knop naar ontspanning

De zomervakantie staat voor veel mensen voor de deur. De koffers staan al klaar. Maar met dat plotse uitschakelen van het werk – dat onbewust in je hoofd nog wat kan doorsudderen – is de knop naar ontspanning vaak niet automatisch omgezet. 

Zomertip om je naar ontspanning te helpen!

Zoals je vast weet is regelmatig een stuk wandelen enorm gezond voor je. Fysiek, maar ook mentaal. Je fysieke lichaam en je mentale staat zijn eigenlijk niet los te koppelen, maar bijna ongemerkt doen we vaak of dit wel zo is. Samen wandelen is goed en gezellig natuurlijk. Maar voor het doel van ontspanning is het ook een goed idee om eens helemaal alleen te wandelen, ergens in het groen.

Zonder je op een gesprek te hoeven concentreren. Gewoon tijd voor jezelf, wandelen op je eigen tempo. Misschien vroeg in de morgen – of in de avond, als je graag uitslaapt. Laat je gedachten uitrazen, verwelkom bijzondere inzichten, en kom vooral weer even tot jezelf. In de natuur en in het nu. Dat gaat wel vanzelf. Een inspanning die de knop naar ontspanning omzet.

De mooiste en krachtigste toepassingen

Na iedere wandeling ben je weer opgeladen en kun je meer gefocust en ontspannen je dag vervolgen. Alvast één oplossing voor ontspanning. En net als de mooiste en krachtigste toepassingen voor onszelf is deze nog simpel en gratis ook. Net als water drinken, liefhebben, ademen, bewegen.* De kracht van eenvoud. Trap alleen niet in de valkuil: niet wandelen omdat het te simpel lijkt.

Tips om echte veranderingen voor jezelf in te zetten? Via onze homepage (of deze pagina) kun je je gemakkelijk inschrijven voor onze nieuwsbrief, en ontvang je direct 14 fijne tips waar je deze zomer nog mee aan de slag kunt.

*En wat dacht je van slapen, fantaseren, mediteren, schrijven, dansen, het strand bezoeken, op blote voeten lopen, verbinding met anderen maken. Welke kun jij nog bedenken? 

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button