fbpx
 

De beste werkgever

De beste werkgever

De beste werkgever verdient het beste personeel. Toegewijde professionals die zich kunnen vinden in de visie van de organisatie. Collega’s die fluitend naar het werk fietsen, op wie je kunt bouwen, die altijd hun verantwoordelijkheid pakken. Professionals die de klus klaren. Hoe trek je ze aan?     

De beste werkgever is een strategische werkgever.

Het personeel is de motor van de organisatie. De kern van de business. Of deze nu diensten verleent of producten verkoopt. Zij maken contact met elkaar, de klant, de burger, andere bedrijven en samenwerkingspartners. De strategische werkgever zorgt dat de juiste mensen op de juiste plekken actief zijn. Professionals die zichzelf kennen, floreren op hun plek, omdat het werk bij ze past en dat ook uitstralen. Professionals die weten waarvoor ze aan de slag zijn, de betekenis van hun werk voelen, als onderdeel van het geheel. 

De beste werkgever is de slimste werkgever.

Goed werkgeverschap is slim investeren in duurzame inzetbaarheid. Ervoor te zorgen dat professionals voldoende kansen hebben te werken aan hun fysieke en mentale gezondheid. Ervoor te zorgen dat professionals geen last ondervinden van de druk waar ze onder staan. Maar hen ook voldoende ontwikkelingsmogelijkheden te bieden, zodat zij groeien in hun autonomie en in hun persoonlijk leiderschap. Zodat professionals goed kunnen omgaan met tegenslagen of stress en met zelfvertrouwen aan de bel kunnen trekken. Zodat zij minder snel langdurig uitvallen. Dat voorkomt rompslomp, extra druk op een team en kosten aan invalskrachten.

De beste werkgever is de werkgever met een hart.

De beste werkgever biedt doorgroeimogelijkheden in een vakgebied, maar moedigt ook aan op persoonlijk vlak te blijven ontwikkelen. Goed werkgeverschap is hart hebben voor het personeel. Wat levert dat op? Professionals die met een breder perspectief kunnen kijken, dagelijks vrijheid ervaren, beter in staat zijn ook de lastige gesprekken te voeren. Het zijn professionals waar je op kunt bouwen. Zij voelen dat hun werkgever vertrouwt op hun ervaring en inzicht, en zijn (zo des te meer) bereid de extra meters te maken.

Is jouw organisatie toe aan het beste personeel?

Maak zaken bespreekbaar, en investeer (nog meer) in de persoonlijke groei van je personeel.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button