fbpx

Cursist aan het woord

Cursist aan het woord

Cursist Esther Kupers stuurde me de morgen na de afsluiting van de cursus Persoonlijk Leiderschap – in Bergen op Zoom – al haar ervaring toe:

Loslaten van perfectie
“De cursus persoonlijk leiderschap was voor mij enorm waardevol! Niet alleen ervaar ik nu meer ontspanning en rust, maar ik heb ook een begin gemaakt met het loslaten van mijn perfectionisme. Perfectie bestaat namelijk niet, dus je zult het ook nooit bereiken. De cursus is een uitgebalanceerd programma dat gebaseerd is op de samenhang tussen geest, lichaam en ziel.

Andere perspectieven
Je leert er je bewustzijn te verruimen, eerlijk naar jezelf te kijken en andere perspectieven te zien. De prachtige, stijlvolle en rustige accommodatie aan de rand van het bos en het meer dan smakelijke eten en drinken (de hele dag door) dragen bij aan het gevoel dat het een voorrecht is om deze cursus te mogen volgen. De trainster heeft niet alleen een schat aan kennis over een (levens)belangrijk onderwerp, maar ze weet het ook nog eens op de juiste manier te brengen. Zodat het indruk maakt.

Zodat je er echt mee aan de slag wilt gaan. Ik heb aspecten van mezelf leren kennen (met hulp van de theorie en praktische handvatten van de cursus) die ik voorheen niet zag. En precies daardoor kom ik tot nieuwe inzichten, waardoor ik anders kan denken en reageren.

Dat geeft kracht
Het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd is dat ik geen controle heb (een verademing om dit ook echt te beseffen), maar dat ik wel altijd kan kiezen: wie wil ik zijn op dit moment? En dat geeft kracht, ook al heb je dus geen controle. Klinkt tegenstrijdig, maar het werkt echt zo. Persoonlijk leiderschap nu, voor mij, is het leiden van mezelf, van mijn eigen persoon, in plaats van mezelf te laten leiden door omstandigheden, emoties en andere mensen.”

Lees hier ook de ervaring van cursist Antal.

Heb je interesse? Bekijk hier onze brochure. Binnenkort starten er weer cursussen in Dordrecht, Barendrecht en Bergen op Zoom. Van harte welkom.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button