Laden...
Je volledige potentie benutten

Je volledige potentie benutten

Het begon vorige week bij het seminar van Sensei Jesse Enkamp. Iemand die vol enthousiasme en ogenschijnlijk moeiteloos, bijzonder inspirerend les geeft. Hij zette niet alleen de hele groep gemotiveerd aan het trainen, maar bracht ook een fijne verhouding in achtergrond en het fysieke leergedeelte. Hij had oog voor de groep én het individu en was uitgesproken over zijn overtuigingen. Veel bewondering heb ik voor deze ondernemende Sensei. 

Voor de troepen uit
Hetzelfde gevoel kreeg ik op 14 juli in Parijs. Deze nationale feestdag staat in het teken van de bestorming van de Bastille-gevangenis, waarmee in 1789 de Franse Revolutie begon. Ergens nabij het Louvre reed een politieagent op de motor voor de troepen uit, praatte over de portofoon, terwijl hij met voetgangers communiceerde, die ondanks het groene licht niet konden oversteken, anticiperend op alles. Hij zag er zo plechtig en eervol uit. 

De juiste keuze
Het is een terugkerend fenomeen waar ik onophoudelijk van onder de indruk ben. Iemand die vol gaat voor wat bij hem past. Ergens begint - want dat is het belangrijkste: een keuze maken - en van daaruit ervaring opbouwt, verdieping zoekt. En na al die jaren van doorzetten - en dat is het allerleukste - met nog steeds enorm veel plezier en overgave zijn werk doet. Dán, pas dan, weet je dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Toegeven: dat maakt het maken van de keuze vooraf er niet gemakkelijker op. Het enige wat je kan doen is je gevoel, je hart, volgen. 

Vergeet geld
Vergeet ego, vergeet geld, spullen en status. Whatever. Als je je eigen pad hebt ingeslagen en je je volledige potentie aan het benutten bent, zijn dat zulke lege termen. Doorzetten, het verschil zien en tenslotte een professional zijn in datgene waar je hart een sprongetje van maakt, dát is goud. Om met de woorden van Allen Watts te spreken: als je eenmaal ergens een master in bent, volgt het geld vanzelf. Waarom dan niet iets kiezen wat je écht leuk vindt? 

Niet blijven aanrommelen
Denk aan de lange termijn. Je kunt misschien snel ergens aan de bak, geld verdienen (of een rijke man of vrouw aan de haak slaan). Maar, maakt die keuze je op de lange termijn gelukkig? Ben je dan ooit waar je wilt zijn? Ga je er dan nog voor, of blijf je je hele leven aanrommelen? Ik ben zo dankbaar voor mijn eigen beslissing, al had ik de eerste jaren serieus geen rooie cent. Het zijn niet alleen mijn leerzaamste, maar ook de leukste jaren geweest. 

Ik hoop dat je diep van binnen al weet wat je moet doen. Of anders de luxe in tijd hebt om uit te zoeken wat dat is. Hoe ik tot mijn beslissing kwam? Ik schreef er een boek over. 

Boek van Trainer Chantal
Klik hier voor actuele blogs over weerbaarheid door trainer Chantal
Lees meer
Nieuwsbrief
Categories
Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Tags
Doyo
Bezoekadres:

Doyo
Zuideinde 44
2991 LK, Barendrecht
Email: info@doyotrainingen.nl
Tel: 0634243650

Wie we zijn →

DOYO OP SOCIAL MEDIA