Laden...
Berg de weegschaal op

Berg de weegschaal op

En toen… zat ik nog maar 2 kilo van mijn streefdoel verwijderd. In een jaar tijd wilde ik 30 kilo verliezen. Al 28 kilo’s heb ik van me afgeschud. Nog ruim 5 weken voor die laatste 2 kilo. Ik wil niet zeggen dat het gemakkelijk was. Maar wel veel gemakkelijker dan ik ooit dacht. Het aloude iets oprecht met je hele hart wensen en dan loslaten. Het lot een beetje het werk laten doen, waarbij ik overigens wel bewust verstandige besluiten moest blijven maken. 

Korte termijn doelen
Vroeger beet ik me erin vast en ging ik er 100% voor. Ik liet gelijk alles met suiker en vet staan. Ik at gelijk driedubbel minder. Ik sportte gelijk iedere dag. Het waren korte termijn doelen vooral ook. Vijf kilo in twee weken afvallen, dat soort ambities. En uiteraard hield ik dat ongeveer, gemiddeld, zo’n beetje, één week vol. Dan sloeg ik weer 100% de andere kant op, want, tja, eten is zo lekker. Een avondje voor de televisie zitten trouwens ook. 

Sexy jurkje
Vrijdagmiddag heb ik een date met mijn man. Baby Boris is dan bij zijn lieve gastouder. Ik dook vanochtend mijn kledingkast in, op zoek naar een leuk jurkje. Misschien wel een jurkje dat ik voor mijn zwangerschap niet paste. Misschien wel dat fleurige, zwierige, sexy jurkje dat ik nooit goed kon dichtritsen, maar die echt veel te mooi was om niet te kopen. Met een snel kloppend hart trok ik hem aan. Dat ging soepel. Iets te soepel. (Wow, véél te groot!)   

Niet iedere dag op de weegschaal
Het is een behoorlijk contrast. Het verschil zit hem denk ik in de aandacht verleggen. Dit keer wilde ik niet over twee weken gewicht kwijt zijn, maar nam ik een jaar de tijd. Dertig kilo (á 2,5 kilo per maand) klinkt super veel, maar dat was in mijn geval inclusief baby en wat er al niet meer bij kwam in mijn zwangere lijf. Ik zou nu maximaal twee kilo per maand als uitgangspunt nemen. Maar kijk hoeveel dat is in een jaar tijd! De kunst is om niet iedere dag op de weegschaal te gaan staan. Niet iedere dag obsessief met eten bezig te zijn. En het sporten langzaam op te bouwen. 

Fit de zomer in
Speciaal om anderen te helpen die ook een goede start willen maken in conditie opbouwen en/of gewicht te verliezen ben ik vorige week Zomer Fit gestart in het Brabantse Willemstad. Ik leer (de superleuke!) deelnemers op een relaxte manier hardlopen, gevolgd door fit-oefeningen en veel rekken en strekken om fitter, slanker en soepeler de zomer in te gaan. We verhogen het niveau echt stapje voor stapje, dus voorlopig kunnen mensen (die al veel te lang niet hebben gesport) nog heel goed instromen. Vanavond gaan we er weer tegenaan! 

Over een maand wil ik door dat rode lintje bij mijn persoonlijke finish rennen. En dat gaat lukken dit keer. 
(Wil je met me meedoen? Loop gerust twee proeflesjes Zomer Fit mee!)

Boek van Trainer Chantal
Klik hier voor actuele blogs over weerbaarheid door trainer Chantal
Lees meer
Nieuwsbrief
Categories
Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Tags
Doyo
Bezoekadres:

Doyo
Zuideinde 44
2991 LK, Barendrecht
Email: info@doyotrainingen.nl
Tel: 0634243650

Wie we zijn →

DOYO OP SOCIAL MEDIA