Laden...
Papieren zakje

Papieren zakje

"Oké, ik denk dat ik even in een papieren zakje moet ademen." 

Altijd voel ik de impuls om belachelijk grote projecten te bedenken en ook nog eens uit te voeren. Met hartkloppingen, bloed, zweet en tranen. In groep 8 bijvoorbeeld, schreef ik een toneelstuk als afscheid van de basisschool én bewoog de hele klas om mee te doen met het uitvoeren ervan. Als verrassing voor de meesters en juffen. Ik regisseerde het 60 minuten durende drama (indianen en soldaten, iets met de ontvoering van de dochter van het opperhoofd) in mijn achtertuin. Ondanks de spanning, was het kicken. 

Die spanning en adrenaline voel ik momenteel ook. Weer hangt een project grotendeels af van anderen. Maar ook van nog veel grotere niet honderd procent te beïnvloeden factoren. Of het weer een beetje meezit bijvoorbeeld. Of we niets vergeten in de grote logistiek. Maar vooral ook: of het aanslaat. 

Volgende week zaterdag - adem in, adem uit - gaat het gebeuren: het Sport en Food Festival in Zevenbergen. Enige tijd geleden bedacht ik met Arno dat het tof zou zijn om een twaalf-trainingen-marathon te doen. Daarna verplaatsten we dat in de buitenlucht, gekoppeld aan een goed doel: het Jeugdsportfonds. Toen kwam er een Food Market bij. En vergunningen, een Info Markt, een levensgrote knuffeltijger, een schminkstand, professionele fotografen, samenwerkingen, sponsors. Inmiddels gaan we het doen met veertig enthousiaste vrijwilligers, achttien lokale sponsors, elf trainers, drie karatescholen en twee weerbaarheidsorganisaties. 

Het trainingsaanbod is gevarieerder dan alleen karate (denk aan: breathing energy, yoga, bootcamp, weerbaarheid). Het eetgedeelte is rijker dan alleen poffertjes en hamburgers (denk aan: Indische saté met lontong, Thaise kokossoep, croquetas met chorizo en noem maar op!) Aan de aankleding zal het niet liggen, met creatief en vindingrijk mastermind Aryonne in het kernteam. Hopelijk ook niet aan de PR, dat mijn pakkie aan is: honderden bedrukte ballonnen, banners, flyers, posters, programmaboekjes, persberichten en ga zo maar door. 

Alles wat me nu nog rest is stug doorgaan met de laatste touwtjes aan elkaar knopen, samen met de andere fanatiekelingen uit het kernteam. Dank uit de grond van mijn hart aan Aryonne, maar ook aan de altijd optimistische en energieke Lisette. En aan Tien, onze technische rots in de branding die voor alles een oplossing bedenkt. 

De dagen aftellend tot 17 september. Het hoofd koel houdend. Stiekem ademend in een papieren zakje. 

Heb je ook zin om te komen kijken, meedoen en/of een hapje mee te eten? Op 17 september vind je ons festival in het centrum van Zevenbergen. Voor meer informatie kun je terecht op www.sportenfoodfestival.nl.

Oh ja: heb jij in je dagelijkse leven écht moeite je hoofd koel te houden, rustig te blijven in spannende situaties, door te zetten of op te komen voor jezelf? Bezoek dan ook zeker onze Info Markt op het festival, waarbij we uitgebreid met elkaar kunnen praten over ons aanbod in trainingen in weerbaarheid en wat jou het beste kan helpen. 

Boek van Trainer Chantal
Klik hier voor actuele blogs over weerbaarheid door trainer Chantal
Lees meer
Nieuwsbrief
Categories
Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Tags
Doyo
Bezoekadres:

Doyo
Zuideinde 44
2991 LK, Barendrecht
Email: info@doyotrainingen.nl
Tel: 0634243650

Wie we zijn →

DOYO OP SOCIAL MEDIA