fbpx
 

Bewust in het nu zijn

Bewust in het nu zijn

Het is fijn om, al is het maar een paar minuten op een dag, echt even tijd voor jezelf te nemen. Tijd om stil te staan, in je eigen lichaam, bij hoe je je voelt, je eigen gedachten te observeren. Bewust in het nu zijn. Om daarna meer ontspannen je dag te vervolgen. 

Meditatie: bewust in het nu zijn

Mijn wekelijkse Budo Fit-training sluit ik altijd af met een meditatie. Het is mooi om te zien hoe alle enthousiaste deelnemers zich eerst flink in het zweet werken en daarna helemaal tot rust en tot zichzelf komen door een meditatie van 10 minuten. Langer hoeft het ook niet per sé te duren. Dat kan al helemaal genoeg zijn. 

Voor jou opgenomen

Vanochtend deelde ik een meditatie online, live na de work-out, met twintig anderen. Ik dacht: laat ik hem deze week eens opnemen. Misschien vind jij het prettig om dat eens te ervaren. Als je nooit eerder een meditatie gedaan hebt: ik ben echt heel benieuwd wat je ervan vindt en hoe je het ervaart, laat het me gerust weten in een berichtje. (Tekst gaat hieronder verder.)

Wanneer kun je een meditatie doen?

Nou, wanneer niet? Het is handig als je, zeker als je niet vaak mediteert, een rustige ruimte vindt waarin je even ongestoord alleen kunt zijn. Het is fijn je dag te starten met een meditatie voor extra focus, je dag juist ontspannen af te sluiten met een meditatie of een ander moment op de dag te kiezen waarin je graag even tot jezelf komt. Bewust van het nu.

Dit vind je misschien ook interessant

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur. Voelt zich aardig Rotterdams, maar gedijt in West-Brabant. Altijd gefascineerd door zelfontwikkeling. Houdt verder heel veel van bokkepootjes. En koffie. Geniet van een acteur als Joaquin Phoenix (the Joker), luistert eeuwig naar muziek van Sade. Kan alle boeken van Griet op de Beeck aanraden. Blijft het warm krijgen van Italië. En vindt The Office (alleen US gezien) geniaal.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button