fbpx

Angst voor succes

Angst voor succes

Ben je weleens dicht bij je doel gekomen en heb je jezelf toen tegen gewerkt? Angst voor succes is een veelvoorkomend fenomeen. En heel logisch, want:

– je doet iets buiten je comfort zone.
– je bent bang dat bij je resultaat verantwoordelijkheid komt. En dat klopt. En die moet je ook willen. Als je daadwerkelijk succes boekt, bewijs je dat je doelen kunt halen, als je er maar voor gaat.
– anderen reageren op jouw verandering.
– je herkent jezelf misschien niet, wat een misvatting is, want was je eerst wel jezelf dan? Wie of wat definieert wie jij bent?
– en misschien ben je bang dat anderen zich rot door jouw succes zullen voelen, terwijl jij juist de kans hebt anderen te inspireren en motiveren ook de beste versies van zichzelf te worden. Echt.

Wat je ook doet laat je niet verslaan door angst. Je angst komt voort uit emotie en is niet de realiteit. Je kunt je doelen halen met focus en daadkracht. Zodra je angst voelt ben je mogelijk in de buurt van succes. Weet dan dat je dan juist je focus moet versterken, in mogelijkheden moet denken en desnoods daar meer energie, tijd en geld in moet investeren.

In ons programma Doyo Slimmer Leven gaan we aan de slag met jouw potentie en vergroten we je persoonlijk leiderschap.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button