fbpx
 

Als je niet weet waar je naar moet kijken

Als je niet weet waar je naar moet kijken

Als je niet weet waar je naar moet kijken, hoe kun je het dan verbeteren? Interieurarchitect Nicole liep met ons door de nieuwe accommodatie. Natuurlijk had ik een idee over de uitstraling, het enerzijds in ere houden hoe het huis architectonisch is bedoeld, anderzijds wel upgraden naar een modernere look and feel. Maar hoe precies, dat bleek toch echt een vak apart. Nicole zag al snel waar we ons precies op moesten focussen, met welke kleuren en materialen. Steeds weer verraste ze me met ideeën.

Waar ik zelf nooit opgekomen zou zijn. Alles viel steeds meer op zijn plek. 

Minder gehaast door het leven racen

Hetzelfde gevoel ervaren mensen in ons programma. Vaak hebben ze wel al een idee wat ze niet meer willen en juist wel willen. Minder gehaast door het leven racen bijvoorbeeld, minder terugkerende zware gedachten. Met veel meer zelfvertrouwen onafhankelijk van wat anderen vinden, vrij zijn om te doen wat (wel) veel voldoening geeft. Maar hoe, en wat er nog (veel) meer kan? Dat merken ze pas als ze zijn ingestapt en de trainingsdagen doorlopen. Elke dag biedt nieuwe verhelderende inzichten, waarbij het één het ander verrassend versterkt. 

Het is vrij logisch als je niet ergens een specialist in bent, dat je er nog niet alles van afweet. Toch lijkt het vaak alsof we het op persoonlijk vlak maar allemaal op eigen houtje moet uitvinden of erger nog: het automatisch goed moeten doen. Terwijl de maatschappij en alle keuzes waar je vandaag de dag voor staat, er niet minder ingewikkeld op zijn geworden. 

En hoe bestendig je het vervolgens?

Natuurlijk, kun je op eigen houtje veel voor elkaar krijgen. Sommige deelnemers hadden al veel boeken over bepaalde onderwerpen gelezen. Maar het omzetten naar actie en het uiteindelijk bestendigen in je leven, dat vraag wel iets extra’s. Om dat zelf uit te vinden in de waan van de dag? Zo voel ik me ongeveer als ik Nicole hoor praten over het uitlijnen van de vensterbanken met de radiatoren, om er vervolgens lijntjes in te frasen voor het doorlaten van de warmte. Dat had ik nooit zelf bedacht. Maar mooi dat het gaat worden! 

Als je niet weet waar je naar moet kijken, kan het een langdurige zoektocht worden. Terwijl je nu net van al die onrust af wilt. Het scheelt een berg om met de juiste begeleiding en route aan de slag te gaan. En jij vanzelf die zware jas van je af kunt schudden.

Dit vind je misschien ook interessant

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur. Voelt zich aardig Rotterdams, maar gedijt in West-Brabant. Altijd gefascineerd door zelfontwikkeling. Eet iedere dag mango. En drinkt graag koffie. Geniet van een acteur als Joaquin Phoenix (o.a. the Joker), luistert eeuwig naar muziek van Sade en Cigarettes After Sex. Kan alle boeken van Griet op de Beeck aanraden. Blijft het warm krijgen van Italië. En lacht nog steeds om Friends.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button