Als je niet de moed had

Heb je het gevoel dat je hebt ingeschikt? Dat je werk zo ook wel goed is, ook al krijg je er niet de energie of voldoening van die je zou willen. Met het idee dat het te laat is voor dat ene. Of dat andere onhaalbaar lijkt. Wat het ook is, op welk gebied dan ook. Soms denk je wellicht: had ik maar de moed om… maar jij blijft op je plek. Bij het oude en vertrouwde. 

Dat kan natuurlijk helemaal prima zijn. Je hoeft niet ieder moment in je leven uit je comfortzone te bewegen. Soms zijn er omstandigheden waar je mee te dealen hebt. Of je kiest heel bewust en bent content met je situatie. Jij bent jouw baas. 

Zolang het maar niet blijft kriebelen…

Dé indicatie

Als je het sterke gevoel hebt dat je meer hebt te behalen. Misschien wel iets heel anders te doen hebt, of ergens anders te zijn. Dan is dat een indicatie. Niet alleen een indicatie van je diepere verlangens. Maar ook een indicatie dat je er heel waarschijnlijk toe in staat bent. Dat hoeft niet gemakkelijk te zijn. Maar in een bepaalde tijd, wel haalbaar. Mensen overschatten vaak wat ze in een jaar kunnen doen. En onderschatten wat zij kunnen bereiken in vijf jaar. 

Je wereld kan er in vijf jaar tijd compleet anders uitzien. Of je kunt dezelfde wereld compleet anders ervaren. Je doel hoeft dus niet heel drastisch een andere baan of huis te zijn. Wat het ook is, het start altijd met een verlangen, en crucialer nog: luisteren naar dat verlangen en ervoor in beweging komen. En dat vraagt moed. 

Als je het niet doet. Ga je het zeer waarschijnlijk niet zult meemaken.
En als je het niet nu niet, wanneer dan wel? Later komt nooit, het is altijd nu.

Als je zoekt vind je altijd

Het spannende ervan – en dat voelt iedereen – is dat het dan nog niet vanzelf gaat. Onderweg zul je constant bewust moeten blijven welke wedstrijd je aan het spelen bent, wat de focus verdient. Je zult stormen te verduren krijgen. Lang niet alleen maar voorspoed treffen. Dat hoort erbij. Dat maakt die quest uiteindelijk wel speciaal. Dat je doorgezet hebt. En niet opgegeven hebt. Dat je ervoor gewerkt hebt, geleerd hebt, naar de sterren aan het reiken bent.

Om die op een dag ook echt aan te raken. 

Met onderweg de woorden uit De Alchemist van Paulho Coelho in je achterhoofd: “Als je zoekt vind je altijd. Want ieder ogenblik maakt deel uit van de droom je schat te vinden. Terwijl je je schat zoekt ontdek je dingen die je nooit zou hebben gevonden als je niet de moed had dingen te doen die onmogelijk leken.”

Je kunt dit volgende hoofdstuk gemakkelijker aangaan, als je kunt vertrouwen op jezelf. Je kunt in een overzichtelijke tijd je eigen basis verstevigen, om je hierbij te helpen. Zodat je uiting kunt geven aan dit verlangen. Wat je gek genoeg juist veel innerlijke rust oplevert, en een onuitputbaar enthousiasme. Meer tot leven en meer jezelf dan ooit. 

Ontdek niet alleen wat je wilt veranderen, leer ook hoe!

Bij Doyo kan je terecht voor programma’s, trainingen en teamdagen die inzicht geven, je bewuster maken en versterken. Of je zelfstandig ondernemend bent, professional bij een organisatie of als particulier mee wilt doen. Het gaat om het mens àchter je dagelijkse rollen.

Dit vind je misschien ook interessant