fbpx
 

Als je niet de moed had

Als je niet de moed had

Heb je het gevoel dat je je erbij hebt neergelegd? Dat je werk zo ook wel goed is, ook al krijg je er niet de energie of voldoening van die je zou willen. Met het idee dat het te laat is voor dat ene. Of dat andere onhaalbaar lijkt. Wat het ook is, op welk gebied dan ook. Soms denk je wellicht: had ik maar de moed om… maar jij blijft op je plek. Daar in je comfortzone, bij het oude en vertrouwde. 

Dat kan natuurlijk helemaal prima zijn. Je hoeft niet ieder moment in je leven uit je comfortzone te bewegen. Soms zijn er omstandigheden waar je mee te dealen hebt. Of je kiest heel bewust en bent content met je situatie. Jij bent de baas van jouw leven. 

Zolang het maar niet blijft kriebelen…

Dé indicatie

Als je het sterke gevoel hebt dat je meer hebt te behalen. Misschien wel iets heel anders te doen hebt, of ergens anders te zijn. Dan is dat een indicatie. Niet alleen een indicatie van je diepere verlangens. Maar ook een indicatie dat je er heel waarschijnlijk toe in staat bent. Dat hoeft niet gemakkelijk te zijn. Maar in een bepaalde tijd, wel haalbaar. Mensen overschatten vaak wat ze in een jaar kunnen doen. En onderschatten wat zij kunnen bereiken in vijf jaar. 

Je wereld kan er in vijf jaar tijd compleet anders uitzien. Of je kunt dezelfde wereld compleet anders ervaren. Je doel hoeft dus niet heel drastisch een andere baan of huis te zijn. Wat het ook is, het start altijd met een verlangen, en crucialer nog: luisteren naar dat verlangen en ervoor in beweging komen. Jezelf verantwoordelijk maken. Voor jouw geluk en welzijn. En dat vraagt moed. 

Als je dat niet doet. Weet je in ieder geval zeker dat je het niet zult meemaken.
En als je het nu niet doet, wanneer dan wel? Later komt nooit, het is altijd nu.

Wat je quest alleen maar specialer maakt

Het spannende ervan – en dat voelt iedereen, daarom is die comfortzone zo aantrekkelijk – is dat het dan nog niet vanzelf gaat. Onderweg zul je constant bewust moeten blijven welke wedstrijd je wilt winnen, wat de focus verdient. Je zult stormen te verduren krijgen. Lang niet alleen maar voorspoed treffen. Dat hoort erbij. Dat maakt die quest uiteindelijk alleen maar specialer. Dat je doorgezet hebt. En niet opgegeven hebt. Dat je ervoor gewerkt hebt, geleerd hebt, naar de sterren aan het reiken bent.

Om die op een dag ook echt aan te raken. 

Met onderweg de woorden uit De Alchemist van Paulho Coelho in je achterhoofd: “Als je zoekt vind je altijd. Want ieder ogenblik maakt deel uit van de droom je schat te vinden. Terwijl je je schat zoekt ontdek je dingen die je nooit zou hebben gevonden als je niet de moed had dingen te doen die onmogelijk leken.”

Het is een fase dat voorlopig buiten je comfortzone is. Zonder de illusie van zekerheid, wat veel moed vergt. Dat je met de juiste hulp kunt aangaan met ongelofelijk veel innerlijke rust, en een onuitputbaar enthousiasme. Meer tot leven en meer jezelf dan ooit. 

Dit vind je misschien ook interessant

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur. Voelt zich aardig Rotterdams, maar gedijt in West-Brabant. Altijd gefascineerd door zelfontwikkeling. Eet iedere dag mango. En drinkt graag koffie. Geniet van een acteur als Joaquin Phoenix (o.a. the Joker), luistert eeuwig naar muziek van Sade en Cigarettes After Sex. Kan alle boeken van Griet op de Beeck aanraden. Blijft het warm krijgen van Italië. En lacht nog steeds om Friends.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button