fbpx
 

Als je huis in brand staat

Als je huis in brand staat

Eerder schreven we over de quick fix. Als je huis in brand staat, kun je die maar beter blussen, voordat je iets anders gaat doen. Eerst de crisis te boven komen. Maar wat nu als je voor je gevoel iedere dag wel een soort crisis weg te werken hebt? Op je werk, thuis, in jezelf? Dat het voelt alsof er nooit een einde komt aan die overlevingstoestand waarin je je bevindt. Wat nou, als jouw constante ongelukkige gevoel juist datgene is wat voelt alsof je huis in brand staat? Was er maar vuur, zou je denken. Het vuur dat je hart sneller doet kloppen. Als dat het geval is. Als je verlangt naar een ander soort leven. Dan heb je betekenisvolle veranderingen te maken.  

Laten we de brand blussen

Precies daarin kunnen we je helpen. Helpen te ontdekken hoe de brand ontstaan is en hoe je hem blust. We helpen je te zien wat overeind is gebleven, dat wat onverwoestbaar was in jou. En een aantal belangrijke zaken goed neer te zetten en te herstellen tijdens de wederopbouw. Sterker dan ooit, herrezen als een feniks uit de as. Wetende waartoe je in staat bent.

Om er samen voor te zorgen dat die brand niet weer gebeurt. En als er toch ergens in de toekomst wat lijkt te ontsteken, dat je er snel bij bent met een brandblusser. Zonder dat je je iedere dag zorgen hoeft te maken wanneer het weer eens uitbreekt. 

Jij mag het zeggen

Soms lijkt het alsof je pas aan de bel mag trekken als er ‘echt’ iets aan de hand is. Pas als je een been breekt. Of met een burn-out thuis zit. Maar van wie heb je de toestemming om aan de bel te trekken eigenlijk nodig? Als jij voelt dat je zo niet langer door wilt. En je merkt dat je steeds tegen hetzelfde aanloopt. Terwijl je weet dat het ook anders kan – dan mag jij het zeggen. Daar start jouw verandering. De knoop door te hakken en er iets aan te doen. Die verandering aangaan, kan echt niemand anders voor jou doen, dan jij.

Maar dat hoeft niet alleen. Een coach of trainer kan jou daarbij helpen. Zodat je het in hapklare stappen kunt doen. Vanuit inspiratie en plezier (nu al). Om te weten wat jouw eigen vuurtje aanwakkert en daar helemaal voor te kunnen gaan. Dat ben je dan zelfs al aan het doen. Met alles in handen zelf te kunnen blijven ontwikkelen en met de impact van jouw omgeving om te gaan.

Dit vind je misschien ook interessant

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'. Is gepassioneerd over zelfontwikkeling! Helpt anderen hierbij, en schrijft daarover. Houdt verder heel veel van bokkepootjes. En van koffie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button