Achttien scholen Doyo Proof

Na de zomervakantie breidt het project Doyo Proof binnen de gemeente Moerdijk uit naar dubbel zoveel scholen. Dan zijn 18 scholen Doyo Proof. Met het project leren duizend kinderen van 8 t/m 12 jaar met pesten en groepsdruk om te gaan. Dit gebeurt in een reeks van zeven trainingen. Bovendien maken trainers van het project scholieren extra enthousiast om (meer) te sporten. Het project duurt twee jaar en is een samenwerking met Karate Moerdijk.

Voor de vakantie kwamen onze trainers langs op tien basisscholen, na de zomervakantie gaan zij verder op achttien basisscholen binnen de gemeente. De klassen variëren van groep 5 tot en met groep 8. Het project is mede mogelijk gemaakt door de toekenning van de Sportimpuls-subsidie vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij (NIVM) ondersteunt bij de uitvoering van het project.

Pedagogisch en veilig sportklimaat

Karate Moerdijk heeft deze zomer het Fight Right Keurmerk behaald. Dit keurmerk geeft aan dat de karateschool een goed pedagogisch en veilig sportklimaat biedt. Jeugd kan bij Karate Moerdijk terecht voor laagdrempelig vervolgaanbod na de trainingen van Doyo Proof. Terwijl we 18 scholen Doyo Proof maken, kunnen kinderen gelijkertijd al terecht bij de Krijger Trainingen. Zodat kinderen doorlopend kunnen deelnemen aan trainingen in (mentale) weerbaarheid. Jeugd kan ook instromen in beginnersgroepen karate. Oudere jeugd (12 jaar en ouder) kan daarnaast deelnemen aan Budo Fit: een boot camp om snel sterk en fit te worden.

Basisscholen die al deelnamen:

– Rietvest Klundert
– Singel Willemstad
– Willem de Zwijger Willemstad
– Mariaschool Langeweg
– Regenboog Zevenbergen
– Hoeksteen Zevenbergschen hoek
– St Jozef Noordhoek
– Aventurijn Standdaarbuiten
– Kompas Heijningen
– Basisschool Zwingelspaan (inmiddels dicht door te weinig leerlingen)

Na de vakantie nemen ook deze basisscholen deel:

– Kennedyschool Fijnaart
– Springplank Fijnaart
– Julianaschool Fijnaart
– Ruigenhil Helwijk
– Bastion Klundert
– Molenvliet Klundert
– Neerhof Zevenbergen
– Arenberg Zevenbergen
– Toren Zevenbergen

18 scholen Doyo Proof! Wie had dat aan het begin gedacht?

Edit: Dit project is inmiddels afgerond. Wel kunnen kinderen via Doyo Defence nog deelnemen aan doorlopend aanbod. Bij onze trainers in Zevenbergen via Karate Moerdijk.

Ontdek niet alleen wat je wilt veranderen, leer ook hoe!

Bij Doyo kan je terecht voor programma’s, trainingen en teamdagen die inzicht geven, je bewuster maken en versterken. Of je zelfstandig ondernemend bent, professional bij een organisatie of als particulier mee wilt doen. Het gaat om het mens àchter je dagelijkse rollen.

Dit vind je misschien ook interessant