6 Voordelen van een Betekenisvolle Baan in Duurzaamheid

Greenjobs is de duurzame vacaturebank waar werkzoekenden en werkgevers met een hart voor duurzaamheid elkaar vinden. We spraken Greenjobs over het belang én de impact van een betekenisvolle baan. Speciaal voor Doyo Trainingen schreef zij onderstaand artikel: 6 Voordelen van een Betekenisvolle Baan in Duurzaamheid, voor jou ter inspiratie.

Een leefbare toekomst

In de afgelopen jaren is verduurzaming een steeds groter onderwerp geworden waar we nu eenmaal niet meer omheen kunnen. Het laatste IPCC report van April 2022 heeft een ‘code red for humanity’ geconcludeerd, een grote schrik voor ons allemaal: er moet dus iets veranderen om een duurzame een leefbare toekomst te creëren voor toekomstige generaties. Verandering op gebieden zoals bijvoorbeeld de energietransitie, afvalmanagement, deelmobiliteit, het behouden van biodiversiteit en ga zo maar door. Werk aan de winkel dus!

Greenjobs NL (B Corp), de grootste duurzame vacaturebank van Nederland ziet het aantal duurzame vacatures stijgen na het reageerakkoord van de tweede kamer, maar ook het aantal werkzoekende naar een baan met impact groeit. Veel Nederlanders zijn op zoek naar een baan waaruit zij voldoening kunnen halen en ook daadwerkelijk resultaat zien van hun efforts. Het is natuurlijk wel zo’n 40 uur van je week!

6 Voordelen van een Betekenisvolle Baan in Duurzaamheid

Greenjobs heeft een duidelijke visie dat wij allen een steentje bij kunnen dragen aan de klimaat uitdagingen van vandaag, door te kiezen om te werken voor een duurzame toekomst. Benieuwd naar de voordelen van een duurzame baan? Greenjobs heeft er een aantal voor je op een rijtje gezet:

1. Je maakt écht een positief verschil met jouw werk.

Door te werken in de duurzame mvo sector en een duurzame functie te vervullen draag je je steentje bij aan het mooier maken van de wereld en zo laat je een positieve impact achter. Hierdoor wordt werken niet alleen maar geld verdienen, maar zal je ook het gevoel van nut en authenticiteit ervaren.

2. Veel doorgroeimogelijkheden in duurzame banen.

Omdat veel duurzame bedrijven nog jong zijn is er veel ruimte om meer invloed te hebben in jouw rol én om sneller door te groeien naar een andere functie. Een duurzame baan biedt dus veel carrièrekansen waarin jij de mogelijkheid krijgt om jezelf op professioneel vlak verder te ontwikkelen.

3. De duurzaamheids sector groeit hard!

Zo’n driekwart van de consumenten heeft laten weten dat hij/zij het belangrijk vindt dat een bedrijf een bijdrage levert aan de maatschappij, het milieu en het welzijn van de mensen om zo een maatschappelijke rol te vervullen. Aangezien de toekomst ervoor bedrijven die hier niet op anticiperen en geen verandering brengen er niet rooskleurig uitziet, hebben veel bedrijven ervoor gekozen om te gaan vergroenen en is duurzame sector gegroeid (MVO, maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Dit betekent meer duurzame banen, yes!!

4. Goed betaalde banen in de duurzame sector.

Er bestaat een misvatting dat je minder betaalt krijgt in de duurzame sector. Dat is echter niet zo, je wordt goed beloond voor je werkzaamheden en er valt in deze sector zeker geld te verdienen! Specifiek B Corps worden ook beoordeeld op hoe zij hun werknemers compenseren

5. Je werkt elke dag in een inspirerende omgeving samen met andere impact-makers!

Wanneer je ervoor kiest om een duurzame functie te vervullen, kies je er ook voor om bij een innovatief en inspirerend bedrijf te gaan werken. De werknemers zijn gemotiveerd om hun duurzame missie te voltooien en dat geeft energie en samenhorigheid!

6. Je inzetten voor een duurzame toekomst is iets op trots op te zijn.

Zoals al eerder benoemd werk je, wanneer je een duurzame MVO functie vervuld, niet alleen meer om geld te verdienen maar ook om het gevoel van nut en authenticiteit te ervaren. Je besteed jouw 40 urige werkweek aan een leefbare toekomst voor iedereen. Daar mag je zeker trots op zijn!

Overweeg je een baan in duurzaamheid?

Kiezen voor een baan in duurzaamheid kent dus veel voordelen. Maak dus snel die carrièreswitch en kies voor een duurzame baan met toekomst! Alle vacatures worden nagelopen om de kwaliteit te behouden en greenwashing te voorkomen, alleen ‘do-good’ vacatures dus! Bekijk hier alle duurzame vacatures op Greenjobs.

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt, ben je je steeds meer bewust, en helpen we je zelf die verandering te maken. Gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant